Het seizoen 2019/2020 per Team

De afgelopen dagen hebben jullie op de facebookpagina van Tevoko een teamverslag van het afgelopen siezoen per team kunnen lezen. Hierbij al die verhalen gecombineerd nogmaals te lezen:

Dames 1 – Flitsend uit de startblokken

Dames 1 speelde op 21 september van het afgelopen jaar hun eerste wedstrijd. In Heerhugowaard was Ardea de tegenstander. Een sterrenensamble bestaande uit Joannie, Connie, Hannah, Maud, Liedeke, Ivet en Monique won deze wedstrijd met 3-2. Deze selectie speelde 2 november 6 wedstrijden. Welke, behoudens een uitglijder tegen latere kampioen Dinto 4, allen gewonnen werden. Een tweede plaats in de rangschikking was dan ook een logisch gevolg. Liedeke speelde helaas op 2 november haar laatste wedstrijd van het seizoen. Buiten een enkele invalbeurt van Tamar werd haar plek voornamelijk opgevuld door talentvolle jeugdspeelsters. Matty, Kelly, Joyce, Rikke en Cindy hebben allemaal het formulier één of meerder malen gehaald. Het jaar 2020 begon met een tegenvaller voor het vlaggenschip der Texelse volleybaldames, Hannah raakte geblesseerd en kon het seizoen niet afmaken. Kelly was de rest van het seizoen haar logische vervanger. Helaas bleken de verschillende personele wijzigingen het eerste damesteam geen goed te doen. Behoudens een overwinning op Simokos 3 op 8 februari heeft Dames 1 geen wedstrijd weten te winnen in 2020. Dit alles heeft geresulteerd in een 8e eindklassering in de 1e klasse.

Dames 2 – De Jeugd heeft de toekomst

Dames 2 kwam dit jaar wederom uit in de 2e klasse. Een zeer jeugdig en kleine selectie bereikte uiteindelijk een 8e eindklassering waardoor handhaving gerealiseerd is. De basisselectie van Dames 2 bestond uit een drietal jeugdige en een drietal zeer jeugdige dames, zijnde: Simone, Christine, Lisa, Rikke, Matty en Kelly. Het team werd regelmatig aangevuld door invallers; een greep uit deze invallers: Nina, Marousha, Cindy, Carla, Nynke, Alizetta, Romy en Renee. Laatstgenoemde zijnde een regelmatige invaller. Het seizoen begon voor de dames met een drietal verlies partijen, wat het team slechts één punt opleverde. Het fundament voor de handhaving werd echter vlak daarna gelegd; Na knappe 3-2 overwinningen op MBSOV en Dinto 6, kwam er een 5-klapper in de uitwedstrijd tegen Wognum op 2 november. Een drietal gesprokkelde puntjes tegen Dinto 5 en (wederom) MBSOV, was voor Dames 2 nog niet voldoende om het degradatiespook definitief naar het rijk der fabelen te verbannen. Echter een 3-1 overwinning 8 februari jongstleden tegen hekkensluiter Wognum bracht het totaal op een negentiental punten. Dit aantal bleek voldoende voor een langer verblijf in de 2e klasse van het Noord-Hollandse clubvolleybal. Een zeer knappe prestatie. Daarnaast is het team ook tal van ervaringen rijker, opgeteld bij het talent wat reeds aanwezig is, is Dames 2 een team om rekening mee te gaan houden volgend seizoen.

Dames 3 - Eindelijk die overwinning op Dames 4

29 januari van het jaar 2020 zal voor veel dames van het derde damesteam van Tevoko de dag zijn die ze het meest zal bijblijven van het afgelopen volleybalseizoen. Eerste de personele bezetting; Die was bij dames 3 buiten een enkele invalbeurt Nynke bijzonder vast. Het team heeft dit jaar bestaan uit Lyanne, Indy, Marieke, Joyce, Marousha, Daniëlle en aanvoerdster Sara. Het derde damesteam wat op de gedeelde 5e plaats einidige heeft volledig recht gedaan aan haar positie, daarmee zeggende; Alle partijen tegen lager geklasseerde teams werden gewonnen, alle confrontaties tegen hoger geklasseerde tegenstanders werden verloren. Hierop geld slechts één uitzondering, niet geheel (deze woorden mag u ook omkeren om de zin meer kracht bij te zetten) toevallig was dit tegen een team wat ook Tevoko heet, zijnde (uiteraard) Dames 4. Op 27 november werd de eerste confrontatie tussen beide beslecht in het voordeel van Dames 4. Er was er veel aan gelegen bij het derde damesteam om de terugwedstrijd wel in hun voordeel uit te laten vallen. In een afgeladen (dat is al snel het geval) zaal 5 van de sporthal TXL lieten de dames hun beste spel van het gehele seizoen zien. De 4-0 overwinning leidde tot een hoop vreugde bij de jeugdige dames. Het seizoen heeft dames 3 uiteindelijk 49 punten opgeleverd. Niet geheel (deze woorden mag u ook omkeren om de zin meer kracht bij te zetten) toevallig exact hetzelfde aantal als dat van Dames 4.

Dames 4 - Nul keer dezelfde selectie, Keizerinnen van de 3-2

Tot nu toe ben ik telkens begonnen met een basisselectie van een team te noemen, gevolgd door een aantal invallers. Bij Dames 4 is dat een bijzondere opgave geweest omdat de teamsamenstelling doorheen het seizoen redelijk uiteen is gelopen. Het team speelde dit seizoen een zeventiental wedstrijden. De speelsters die er daarvan minstens 9 gespeeld hebben, en zodanig als ‘dames 4 vast’ gezien mogen worden zijn; Carla, Mieke, Evelien K., Jolanda, Onnoline, Leontine en Désiré. De speelsters die dit negental wedstrijden niet hebben gehaald maar wel minstens één keer op het formulier hebben gestaan en zodanig als ‘dames 4 semi-vast’ gezien mogen worden zijn; Tanja, Jessica, Sandra, Evelien T., Nina, Bianca en Nynke. Overigens, voor de frequente lezers, ja dit is dezelfde Nynke die ook al als invaller van D2 en D3 genoemd werd, daarmee officieel genomineerd en topfavoriet voor de titel van kameleon van de club. Dames 4 heeft zich dit jaar niet echt kunnen meedoen om promotie naar de 2e klasse. Alvoco 3, Polisport 1 en Relay 2 (en eenmalig VCJ 1 en Tevoko 3) waren te sterk voor de Texelse dames. Wat voornamelijk opvalt bij het terugkijken naar de resultaten van dames 4 is het grote aantal wedstrijden wat met 3-2 werd gewonnen. Een opsomming: Alvoco 5 thuis, Tevoko 3 thuis, MBSOV 3 uit, Alvoco 5 uit, Polisport 1 thuis, MBSOV 4 uit. Allemaal wedstrijden die de Texelse formatie 3 punten opleverde. Daarbij optellende de 3-2 verliespartij tegen VCJ 1 op 23 november werden in zeven van de zeventien wedstrijden de maximale vijf sets gespeeld. We mogen rustig constateren dat Dames 4 alles uit het seizoen heeft gehaald.

Heren 1 - Net geen promotie voor Texelse Heren

Over het seizoen van heren 1 kunnen we heel lang praten, of heel kort zijn. Ik ga een tussenweg bewandelen. Zoals gebruikelijk eerst de vaste selectie, voor Heren 1 begrippen vaster dan gebruikelijk; Jan-Berend, Jari, Patrick, Erik, Gerben, Ben en Siebren (broer van) vulde het grootste deel van het seizoen in voor de enige Texelse herenvolleybalformatie. Bij afwezigheid van bovenstaande zeven werd inval verzorgd door John, Thomas, Joost, Jitze, Edwin en Allert. Promotie was vooraf als realistische doelstelling gezet. Al vlug bleek de promotiestrijd in de klasse te gaan tussen drie teams, naast onze heren waren dit VCJ 1 en Relay 2. De wedstrijden tegen de directe concurrenten hebben de heren van Tevoko slecht één schamele overwinning gebracht, hoewel dit een sublieme 4-0 overwinning uit bij Relay was, bleek dit uiteindelijk niet voldoende om promotie af te dwingen. De verliespartijen; 2-3 thuis tegen VCJ, 1-3 thuis tegen Relay en zelfs een off-day in Julianadorp wat de heren de enige nulpunter van het seizoen opleverde. Alle kaarten op tafel: een gelijk aantal gespeelde wedstrijden, zeven punten onder de formatie uit Julianadorp. Conclussie: Volgend jaar nieuwe kansen.

Meisjes B1 - Een stijgende lijn

Meisjes B1 heeft het begrip ‘flatten the curve’ verkeerd begrepen, er zat namelijk een zeer snel stijgende lijn in het spel van het ‘oudste’ jeugdteam van Tevoko. Het team bestond dit jaar uit Rianne, Nina, Alizetta, Pien, Luna, Sandra, Nynke (die van die verkiezing voor clubkameleon) en Iris. De jeugd speelt in 2 competities van een half jaar, een poule bestaande uit een vijftal teams. In beide helften kwam Tevoko MB 1 uit in de 1e klasse. Tot aan de 7e van December werd het door Loran en Mieke gecoachte team meermaals met 4-0 teleurgesteld terug naar de kleedkamer verwezen. Echter, toen de ban eenmaal gebroken was begon het team gelijk te spelen, en te winnen. Na 3 keer op rij een gelijkspel eind december en begin januari, werden beide verenigingsonderonsjes tegen de B2 gewonnen. De laatste wedstrijd van de meisjes van op 7 maart in Beverwijk, waar wederom met 2-2 gelijkgespeeld werd. Na een 5e en laatste plaats in het eerste deel van de competitie, heeft het team zich in de 2e seizoenshelft op een 2e positie gepositioneerd, enkel voorgegaan door de leeftijdsgenoten uit Broek op Langedijk. Voor alles staat natuurlijk op deze leeftijd wedstrijdplezier en dat hebben de meiden zeker gehad.

Meisjes B2 - Kampioen voor de Kerst, veel leermomenten daarna.

Net zoals de B1 speelde de B2 2 halve competities dit seizoen. Voor de kerst in de 2e klasse, daarna in de 1e klasse. De selectie allereerst: Mila, Berber, Pien, Maartje, Anouk, Lynn, 2x Iris. Het seizoen verloop ten tweede: Allereerst de fase voor de winterstop; kampioen, dus ongelofelijk goed gedaan. Maar helaas niet bovenaan geëindigd. Dat behoeft enige uitleg: Geen enkele wedstrijd verloren tot aan de ‘kampioenswedstrijd’ die op het programma stond voor de 30e november. Na het aanvragen van dispensatie mag er in de meisjescompetitie ingevallen worden door één en maximaal één jongen. Echter, wellicht vanwege het belang van de wedstrijd, koos Polisport ervoor om niet één maar drie jongens op te stellen in deze wedstrijd. Na protest kreeg Tevoko haar verdiende kampioenschap, welke bij de laatste thuiswedstrijd voor de kerst op 14 december is gevierd. Toen de 19 in het jaartal inmiddels veranderd was in een 20, speelde MB2 een niveautje hoger. Dit was te merken. Ondanks een viertal knap behaalde punten, is het team de drager van de rode lantaarn in de 1e klasse. Na de zomer allemaal een aantal maanden ouder heeft het team een goede mogelijkheid om op dit niveau een groter aantal punten binnen te slepen!

Meisjes C1 - De Kleinste Selectie, De Jongste Leden, De Grootste Prestaties

Het enige team wat dit jaar bovenaan een competitie eindigde. Daarover zo dadelijk meer, eerst de heldinnen die deze prestatie leverden: Mesa, Imke, Maud, Ilse, Teddy, Esmee en Veerle. Dan het competitieverloop; ongeslagen. De grootste titelconcurrent was voor de jongste tevokojeugd een team van leeftijdsgenoten afkomstig uit Wognum. Dat de teams van gelijke kwaliteiten waren bleek wel uit de onderlinge wedstrijden, zijnde tweemaal een gelijkspel. Omdat onze meisjes het beter deden tegen de andere tegenstanders uit de klasse: Madjoe, the Serve, Simokos, Reflection en VVW was het puntenverschil uiteindelijk 2. Na 10 gespeelde wedstrijden stond Tevoko op 33 en Wognum op 31 punten. Wat resulteerde in bloemen op 14 december. De promotie bracht het team een klasse hoger. De tegenstanders in deze klasse bleken zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot. Een drietal punten werd er na de kerst nog gehaald door de formatie van coach Jan-Berend Stuut. Wat uiteindelijk resulteerde in de oneervolle positie van hekkensluiter. Desondanks een mooi leerjaar voor de jongste jeugd van Tevoko.