Nieuw Bestuurslid

Hallo!

Mijn naam is Jari van Maanen, ik ben 25 jaar oud, en woon sinds 2018 (weer) op Texel. Tussen 2014 en 2018 heb ik in Leeuwarden gewoond voor mijn studie Bachelor Hospitality Management aan Stenden University. Ik heb daarvoor stage gelopen tussen juli 2017 en mei 2018 bij Holland America Lines. Op dit moment werk ik als Management Trainee bij de Krim Texel.

Ik ben gaan volleyballen toen ik 12 jaar oud was, mijn vader volleybalde in het toenmalige heren 2, en mijn moeder in dames 3. Iets met een paplepel. Ik kwam terecht in een team bestaande uit 8 meiden en ik (gecoacht door Onnoline overigens). Dat heb ik 2 jaar volgehouden, en zo moet je dat ook echt zien, voordat ik door mijn vader gevraagd werd om bij Heren 2 te komen volleyballen. Daarna heb ik een aantal jaar in H2 gespeeld totdat het team werd opgeheven. Over deze periodes overigens anekdotes te over, maar spreek John, Jan-Berend of mij maar eens aan in de hal, dan ratelen wij moeiteloos klassiekers als ‘de auto van Sander’ of ’20-12 achter in de kampioenswedstrijd’ op. Na het stoppen van dat deel van het toenmalig tweede herenteam ben ik een jaar mee gaan trainen met het eerste herenteam. Waarna ik dus naar Leeuwarden verhuisde. In Leeuwarden heb ik 3 jaar gespeeld bij VC ‘058, 2 keer kampioen in 3 jaar. Dat is mij bij Tevoko pas één keer in 13 jaar gelukt. Ook in deze periode zo nu en dan nog wel eens een wedstrijdje voor H1 gespeeld. Uiteraard onder een valse kaart, gelukkig iets wat verder nooit gebeurd bij Tevoko ?.

Sinds 2018 ben ik dus terug op het eiland. Sindsdien ben ik ook wedstrijdsecretaris bij de vereniging, en (samen met Ben) ook wedstrijdleider. Eind 2019 bestond het bestuur uit slechts vier leden, waarna voorzitter Ben bij mij aangaf op zoek te zijn naar een nieuw lid voor het bestuur: ‘iemand die jong is, veel doet voor de vereniging, en niet bang is om zijn mening te geven.’ Nonchalant antwoordde ik: ‘Aan wie zat je te denken?’

Ik ben dus sinds 1 februari van dit jaar lid van het bestuur van het Tevoko. Naast het wedstrijdsecretariaat wat ik al deed, ga ik mij bezighouden met de online content (website en facebook), maar ook met de ledenadministratie.

Waarschijnlijk hebben de meeste clubleden wel een beeld bij mij, maar voor diegene (buitentoernooi gangers) die het even niet weten. Ik ben die (ooit zo, maar voor veel buitentoernooi gangers altijd gebleven) jonge jongen die de punten telt en ook bij tijd en wijlen wel eens wat omroept samen met André.

Blijf veilig en gezond in deze moeilijke tijd, en hopelijk tot in het nieuwe seizoen.

Groet,

Jari