Beslissende weken voor H1

Voor de volleyballers van Tevoko nadert het seizoen 2019-2020 de beslissende fase.

Ondanks de degradatie vorig jaar uit de 1e Klasse bleef het basisteam zo goed als compleet. In de persoon van Siebren van de Dijk werd er zelfs een behoorlijke versterking verwelkomd. De Texelse heren voelden zich hierdoor mede-favoriet voor het kampioenschap.

Toch lieten mannen in het groen/zwart in het begin van het seizoen enkele forse steken vallen. Met name de thuisnederlagen tegen de concurrenten VCJ’94 (Julianadorp) en Relay (Langedijk) kwamen hard aan. Daarna herpakte het team zich weer, maar zag zich door deze tegenvallers wel in de rol van achtervolger gedrukt.

Halverwege het seizoen stonden de Texelse mannen op een 3e plek, echter wel met een aantal wedstrijden minder gespeeld dan nummer 2, Relay. Na de winterstop volgde o.a. een ruime nederlaag tegen VCJ’94 (4-0) en een ruime overwinning (0-4) op Relay. Door de nederlaag tegen VCJ’94 is het kampioenschap normaal gesproken uit het zicht geraakt. De 2e plek, met de hieraan verbonden P/D-wedstrijden (play-offs voor een eventuele promotie), zijn nog wel haalbaar. De Texelaars hebben dit nog in eigen hand, maar kunnen zich dan niet al te veel puntverlies meer veroorloven. Op het moment van schrijven ziet de ranglijst er als volgt uit: 1.VCJ’94 13-53, 2.Relay 15-53, 3.Tevoko 13-46 6. Alvoco 11-33. (er zijn maximaal 5 punten per gewonnen wedstrijd te verdienen).

Aanstaande zaterdag speelt Tevoko de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Alkmaarse Alvoco, een gevaarlijke outsider. Alleen bij winst houden de Texelse heren goede vooruitzichten op de P/D-wedstrijden.