Tevoko dames starten competitie uitstekend

Met twee gewonnen wedstrijden in het nieuwe seizoen zijn de dames van Tevoko goed van start gegaan. Het niveau was nog niet zoals het hoort te zijn, maar het was genoeg voor de winst. De selectie bestaat dit jaar uit 7 speelsters: Ivet Former, Joannie van Elk, Liedeke IJdens, Monique Leijstra, Hannah Ipenburg, Maud Bijvoet en Connie Joling. Nieuwkomer in de selectie is Maud Bijvoet, zij heeft de overstap van dames 2 naar dames 1 gemaakt. De eerste wedstrijd vond plaats in Heerhugowaard tegen het gepromoveerde Ardea 2. Tevoko startte onder haar niveau en dat resulteerde in een 2-0 achterstand. In de derde set ging het lopen bij de dames en met 3 setwinsten op rij ging de eindoverwinning naar Tevoko.
De tweede uitwedstrijd werd gespeeld in Edam, Move 3 was de tegenstander en ook hier had Tevoko moeite met het spel. Maar met veel strijd en geluk ging de eerste set naar Tevoko. In de tweede set was het Tevoko wat achter de feiten aan liep, veel passfouten en veel eenvoudige aanvallen over het net zorgden ervoor dat de set naar Move 3 ging. Met matig spel gingen de set 3 en set 4 wel naar de Texelse dames en hierdoor haalden ze 4 punten binnen. Aankomende zaterdag moeten de dames van Tevoko thuis spelen in de nieuwe TXL sporthal. De wedstrijd zal geen gemakkelijke worden, aangezien de tegenstander Dinto 4 is en momenteel op de 1e plaats staat. Een aantal speelsters van dit team speelt ook in een hoger team, Tevoko verwacht hierdoor dan wel een aantrekkelijk pot met mooi volleybal.