Derby Dames 4- Dames 3 bloedstollend spannend

Maandagavond 4 februari stond de derby Dames4- Dames 3 op het programma. In de tussenstand staan de dames ongeveer gelijk en dit bleek ook tijdens de wedstrijd. Dames 4 stond goed te spelen, harde service, mooie smashes. Dames 3 had hier duidelijk moeite mee en de eerste set ging met 25-17 naar D4.

D3 herpakte zich en dankzij mooie passes van Desire en mooie aanvallen van Sanne door het midden, ging de tweede set heel gelijk op. Joyce scoorde veel punten met haar serve, maar uiteindelijk trok D3 aan het langste eind met 25-27.

De derde set was wederom bloedstollend spannend. Beide teams zaten er goed bij en de hele set ging gelijk op. Deze set ging naar D4 met 25-23.

De vierde set liep alles goed bij D3 en ze kregen dan ook een flinke voorsprong dankzij een mooie servicereeks van Carla en goede aanvallen van Tanja en Desire stonden ze met 16-24 voor. maar daar kwam weer en hele moeilijke serve van D4 en er werden veel punten ingelopen. Uiteindelijk won D4 met 21-25. 

Toen nog een 5e set. D4 liep eerst wat uit, maar D3 liet zich niet kennen en vocht terug. Over en weer mooie aanvallen, slimme balletjes van Rikke, goede verdediging aan beide kanten en uiteindelijk 20-18 winst voor D4.  En wonnen ze de wedstrijd met 3-2.

Na bijna 2 uur spelen was de wedstrijd om 10 voor 11 afgelopen.

Dames 3 pakt 1e set

Dames 3 speelde zaterdag 19 januari een thuiswedstrijd tegen de koploper VCJ'94 DS 1. Een wedstrijd waar alle speelsters van enige lengte in D3 er niet waren. Carla, Susan enTanja waren er niet. Bleef over een team met wat spelverdelers en nog een aantal niet zo lange aanvallers. Gelukkig kwam er redding in de vorm van Desire van Faassen. Dat was vast 1 hoofdblok. Maar nog 1 lukte toch echt niet. Dus, onze geweldige allroundspeelster (spelverdeler, aanvaller) Mieke ging op hoofdblok. Al met al waren de verwachtingen niet zo hoog gespannen en iedereen stond vrij te volleyballen. Resultaat? De eerste set winst voor Tevoko met 25-21. Dit voelde geweldig! Maar of alle kruit verschoten was, of de verwachtingen anders werden, de tweede set werd verloren met 11-25. Maar snel vergeten. In de derde set botsten Elske en Onnoline en ging Onnoline door haar enkel. Gelukkig kon ze nog doorspelen. Ondanks de mooie balletjes van Leontine en de snoekduiken van Jessica, lukte het niet om nog een set te pakken. Uiteindelijk won VCJ met 1-3.