Dames 2 sleept met een tas vol punten

De afgelopen tijd zijn we ongeslagen. Sterker nog, we hebben enkel de allereerste wedstrijd van het seizoen verloren. En de punten blijven maar opstapelen, we kunnen ze bijna niet meer tillen!

Het seizoen begon voor ons minder goed. Maud ging op de training door haar knie en is helaas de rest van het seizoen bezig met haar herstel. En iedereen moest uiteraard ook weer wennen, na een jaar niet volleyballen, dus dat we de eerste wedstrijd verloren is eigenlijk helemaal niet raar. Maar toen we weer wat meer getraind hadden samen, begon het lekker te lopen, en we hebben inmiddels onze draai helemaal gevonden. We begonnen het seizoen met twee spelverdelers in het team. Jet wilde zich wel omscholen tot diagonaal, wat ze ook uitstekend blijkt te kunnen, zodat Christine zich volledig op spelverdelen kan richten. Nynke, Lisa en Simone zijn ook flexibel en doen het goed op buiten of midden. Matty is al jaren onze trouwe midden, en Nina heeft haar plekje helemaal gevonden op buiten. En dan hebben we nog onze trouwe trainer/coach Ben, die we de laatste tijd wel een beetje missen omdat hij soms onze wedstrijden niet kan bijwonen.

We staan dus nu al een tijdje tweede! En toen kwam afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de nummer 3, de Setfighters. Na drie wedstrijden met invallers gespeeld te hebben (Sandra, Maartje en Anouk bedankt), waren we nu eindelijk weer eens compleet, dus we waren klaar voor deze knaller! Helaas heeft Matty wel een lichte schouderblessure, waardoor we Pien nog hebben meegevraagd. Zij heeft ons uitstekend mentaal gesteund vanaf de bank, waarvoor dank.

De wedstrijd begonnen we met Matty op de bank om haar arm rust te geven. De speelsters uit Zaandam begonnen de wedstrijd matig en wij pakten al gauw een flinke voorsprong in de eerste set. Maar we wisten dat we ze niet moesten onderschatten, ze konden niet voor niks derde staan. En inderdaad, al gauw gingen ze beter spelen. Ze pakten veel punten met slim spel, en wij lieten ons daar even door verassen. Zo verloren we de eerste set. Maar wij herpakten ons, en gingen weer meer ons eigen spel spelen. Door zelf met lef te spelen, kwamen we er beter in, en wonnen we de tweede set. De wedstrijd bleef spannend verlopen. Zij waren slim, en hadden veel, en wij waren sterk, en hadden ook veel. We hebben dan ook meerdere belachelijk lange rally’s gespeeld. Toch trokken wij dan vaak aan het langste eind, wat goede moed gaf.

De derde set verloren we helaas toch nipt, waardoor de vierde set maar eens wat anders moesten proberen. Matty had nog frisse energie om de dames uit Zaandam op hun plek te zetten, en kwam erin op midden en Nynke ging naar de buitenpositie. Ook op buiten wist Nynke veel te scoren, en Matty speelde ook prima ondanks haar blessure. Jarenlang van Simone kunnen afkijken hoe je een onderhandse service toch dreigend kunt laten zijn, kwam nu goed van pas, en aan het net had Christine gelukkig genoeg scorende aanvallers om Matty’s schouder enigszins te ontlasten. De vierde set leek het wel alsof we speelden om wie de beste conditie had. Beide ploegen begonnen uitgeput te raken, waardoor er aan beide kanten van het net veel gerommeld werd. Maar ook rommelend kun je scoren, en wederom bleken wij te winnen op uithoudingsvermogen. We wonnen de vierde set met 25-15 en konden zo vol goede moed de vijfde set ingaan, die we ook overtuigend konden winnen met 15-11. Na een wedstrijd van meer dan twee uur waren we allemaal erg moe, maar voldaan, en we zijn zeker van plan deze winnende lijn door te zetten! Hopelijk is onze coach Ben er volgende keer ook weer bij.

Nieuws van D2

Dames 2 is al jaren een leuke combinatie van jonge meiden en nog jongere meiden. Dit jaar zijn we met Jet, Kelly, Matty, Lisa, Rikke, Simone en Christine (en Renée?), en trainer/coach Ben. Gezien Jet zwanger is, en Romy ons helaas verlaten heeft voor studie in Amsterdam, zijn we nogal dun bezet dit jaar. Mocht je dus een vrouw zijn en graag leuk willen volleyballen in de tweede klasse, dan zoeken wij jou!

We hebben tot nu toe twee wedstrijden gespeeld die we helaas allebei verloren hebben, maar er zat al wel een stijgende lijn in. Er zit behoorlijk veel potentie in dit team, maar we hebben meteen ook al onze grootste uitdaging voor dit jaar gevonden. Gezien we best een jong team zijn zit er nog wat onzekerheid in, en dat merk je boven de 20, als de set afgemaakt moeten worden, de zenuwen slaan dan toe. Ook hebben we weinig wissels en zullen we vaak met invallers spelen dit jaar. In de eerste wedstrijd maakte Nina Bakker (MB1) al een mooi debuut in de seniorencompetitie. Afgelopen zaterdag, tegen Alvoco in Alkmaar, kon Romy ons versterken omdat ze voor het weekend op Texel was, en ook Carla (D4) kon gelukkig invallen. We begonnen deze tweede wedstrijd erg goed. De tegenstander had veel moeite met onze goede services, die ook bijna nooit fout gingen. Zelf hebben we goed gepasst en al onze aanvallers hebben staan shinen met harde klappen die vaak scoorden. Helaas werden we zenuwachtig en lieten we ons aan het einde van de set inhalen. We verloren de set met 26-24. De tweede set ging helaas wat minder goed, gebrek aan overtuiging en daardoor veel eigen foutjes maakten dat we het Alvoco erg makkelijk maakten. Gelukkig hebben we in de derde set laten zien dat we behoorlijk veel vechtlust hebben en dat als we in onszelf geloven, we zeker kunnen winnen. De hele set keken we tegen een kleine achterstand aan, maar we bleven lekker spelen. In het achterveld doken we veel ballen van de grond en aan het net bleven we lef tonen. Rikke, nieuw in dames 2, liet zien de ballen met gemak over het blok te kunnen slaan, en de andere meiden hebben als vanouds hard staan smashen, maar ook gingen we iets slimmer spelen en hebben we met prikballen kunnen scoren. Ben maakte goed gebruik van onze enige wissel door Carla’s lengte aan het net te benutten, en Lisa, met last van haar knie, in het achterveld in te zetten, waar ze stabiliteit kon bieden. Zo hebben we de derde set naar ons toe kunnen trekken en gewonnen met 27-25. Helaas ging Alvoco in de vierde set weer wat beter spelen en werden wij wat moe, waardoor we de set toch verloren. Maar het ging al een stuk beter dan de eerste wedstrijd en volgende week mogen we weer tegen Alvoco, maar dan thuis. Kom ons dus aanmoedigen, 12 oktober om 12.00 in de nieuwe sporthal, en wie weet winnen we dan onze eerste wedstrijd!dames2 org

Eindelijk weer winst Tevoko D2

Na wat winnen en verliezen weer met volle moed ons zelf klaar gestoomd voor de thuis wedstrijd tegen Wognum dames 2.

We waren met alle 8 aanwezig voor de wedstrijd helaas was Mieke er niet bij om te coachen, maar Ben stond met alle liefde langs de lijn om ons te steunen in deze wedstrijd.

De eerste set ging goed, de pass lag goed bij de spelverdeler en de set ups werden met volle kracht naar de grond gemept. Dames 2 van Wognum liet zich niet kisten en ging ook echt vol voor alle ballen. De set was erg spannend we gingen redelijk gelijk op, kwamen paar punten los en wognum liep weer een paar punten in, maar de winst van set 1 was voor ons. 30-28. Zo dat voelde goed, we hadden het ook echt nodig.. na die paar keer verlies moesten we toch echt wel punten gaan pakken!!

Met wat verbeter puntjes van Ben hup de 2e set in en ook dat ging goed. We kregen het gevoel dat we Wognum dames 2 konden oprollen. Voor elke bal werd gevochten lange rally’s werden afgemaakt en ook met serve druk kwamen we er goed van af. Deze set was ook weer erg spannend en we kwamen weer vlakbij elkaar uit. Maar toch trokken wij aan het langste eind!!! BAM set 2 in de pocket.29-27.

En dan staan we opeens 2-0 in sets voor... Jaaaa dan komt de belangrijkste set, de 3e. Die is bij ons meestal wel t moeilijkst, de concentratie moet worden vast gehouden en het spel moet zuiver blijven anders rolde Wognum dames 2 ons op. We waren enorm aan elkaar gewaagd wat wel leidde tot leuke rally’s die door ons goed werden opgevangen en afgemaakt. Daar groeiden we enorm van en pakte ook de  3e set met 25- 22. YES 3-0 winst wat betekend dat we nu 4 punten in onze zak konden steken maar hoe leuk om met een 4e set toch nog 1 punt meer te pakken. Vast beraden bekaf en onder het zweet hebben we Wognum dames 2 in de 4e set pas echt opgerold met een set stand van 25-16. DEZE 5 PUNTEN HADDEN WE NODIG. Niet alleen voor de stand maar ook voor het team. 4-0 WINST TEVOKO D2.