Tevoko dames komen te kort in Amsterdam

De Texelse dames speelden afgelopen zaterdag in Amsterdam tegen het tweede team van VV Amsterdam. De wedstrijd ging grotendeels gelijk op maar het was Amsterdam wat aan het einde van iedere set de betere was en hierdoor de volle winst pakte 4-0.

In een warme, groene sporthal starten de dames voortvarend, snel werd er een kleine voorsprong opgebouwd, maar Amsterdam kwam terug en de strijd ging lang gelijk op. Tevoko had moeite met het spel van de Amsterdammers en mede door eigen fouten op het einde van de set ging de set verloren met 25-20.

De tweede set verliep identiek aan de eerste. De punten werden om en om gescoord, fouten aan beide kanten zorgden ervoor dat het geen spectaculair duel was. En net als in de eerste set ging het tot het einde gelijk op en wederom ging Tevoko onderuit in de laatste punten. De set ging met 25-22 naar Amsterdam.

De Texelse dames hadden in de derde set niets in te brengen, vele fouten en te makkelijke aanvallen leidden tot een grote achterstand. Er werden her en der nog wat punten bij elkaar gesprokkeld maar de set werd dik verloren met 25-11.

Toch gingen de dames niet bij de pakken neerzitten en starten weer voortvarend de vierde set. Een kleine voorsprong werd gepakt en bij de stand 17-21 leek het erop dat Tevoko dit niet meer uit handen zou geven. Maar Amsterdam deed een stapje meer en pakte hierdoor 5 punten achter elkaar. Tevoko kon zichzelf niet meer oppeppen en ook de vierde set ging verloren 25-22.

Door deze 4-0 nederlaag zijn de dames gezakt naar de laatste plaats. Aankomende zaterdag moet Tevoko thuis om 13.30 uur tegen Armixtos 2 volleyballen, zij staan op de elfde positie. Dit kan weleens een zeer belangrijke wedstrijd worden voor beide teams. Publiek is welkom.