Tevoko heren sluit 2018 af met winst.

De heren van Tevoko hebben het volleybaljaar 2018 afgesloten met een moeizame 3-2 zege op VVM’63 uit Monnickendam.
Helaas schieten de Texelaars weinig op met deze overwinning; vooralsnog blijft het team rode lantaarndrager. Wel is er weer aansluiting met de ploegen direct boven Tevoko, zodat de situatie nog niet helemaal hopeloos is.

Na de slechte resultaten en het matige spel van de laatste wedstrijden waren de eilandbewoners er gebrand op om eindelijk weer eens een behoorlijke partij volleybal op de mat te leggen.
Tegen het eveneens in de onderste regionen bivakkerend VVM’63 begon de thuisploeg daarom ook fel en scherp. Tevoko pakte een snelle voorsprong, maar begon halverwege mee te rommelen met de slordig spelende gasten. Hierdoor werd het toch nog spannend; met moeite trokken de groen-zwarten met 26-24 de set over de streep.
In de tweede set hield de thuisploeg wel de druk op de ketel. De moeilijke service van Tevoko was de Monnickendammers duidelijk te veel, waardoor de gasten geen moment in hun spel kwamen. De Texelaars zelf konden zich aanvallend heerlijk uitleven. Het verschil in cijfers sprak boekdelen: 25-14.
Hierna trad de bijna spreekwoordelijk klad in het Texelse spel. VVM’63 kwam beter in de wedstrijd, serveerde ook beduidend lastiger als in de voorgaande sets. Desondanks kreeg de thuisploeg kansen om de derde set binnen te halen. Aanvallende fouten deden de ploeg echter de das om: 24-26.
In de vierde set ging het Texelse spel verder bergafwaarts en leek de neergaande spiraal van de laatste weken doorgezet te worden. Met 12-25 kwamen beschamende cijfers op het scorebord.
De thuisploeg herpakte zich echter toch weer in de spannende en beslissende vijfde set. Beide ploegen deden in deze doorgang weinig voor elkaar onder. Met 8-7 in het voordeel voor Tevoko ging de veldwissel in.
VVM’63 bleef echter bij en had op 13-14 een matchpoint. Een foute service zorgde voor opluchting bij Tevoko dat daarna uiteindelijk de meeste gelukkige was: 17-15.

Stand onderin is nu: 9. Wham Wham 10-16, 10. VVM’63 10-15, 11. De Boemel2 11-15, 12. Tevoko 10-11.
De eerstvolgende wedstrijd voor Tevoko is op 10 januari tegen de Boemel H1.