Eerste Overwinning van het seizoen een feit voor Tevoko H1

Tevoko H1 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst deze jaargang een wedstrijd winnend afgesloten. Het team onder leiding van aanvoerder Ben Kenter won in eigen huis met 3-2 van tegenstander MBSOV uit Den Helder.

Tevoko startte de wedstrijd met 6 spelers; aanvoerder Ben Kenter, basisspelers Patrick Hollenberg, Gerben v/d Dijk, Erik le Roux en Jari van Maanen en invaller Joost Albers. In de tweede set kwam vers uit Curaçao ook nog invaller Willy Raphaela meedoen. Waardoor de Texelaars de partij met z’n zevenen besloten.

De eerste set was een spannende, Tevoko kwam in deze set vrij snel op een voorsprong, en gaf deze eigenlijk de gehele set niet meer weg. Totdat beide ploegen boven de 20 kwamen. De punten gingen over en weer, zowel Erik als Jari hadden het winnende punt kunnen drukken in deze eerste set, helaas slaagden beide niet. De set ging uiteindelijk met 29-27 naar de mannen van de andere kant van ’t Marsdiep.

Echter had Ben al lang geconstateerd dat er ‘hier wel wat te halen viel’. Met opnieuw een 2-4 opstelling met Gerben (hij kampt met een blessure waardoor hij niet kan aanvallen) en Joost op de positie der spelverdeling begon Tevoko hoopvol aan set 2. De snelle middenaanval van de opponenten kwam er steeds minder door, Ben en Jari stonden verdedigend sterk opgesteld en de blokkering van Erik en Patrick was ouderwets goed. Tevoko kwam op een ruime voorsprong. Door enkele persoonlijke fouten maakten de heren het nog even spannend, maar net toen de vijanden erin begonnen te geloven, bleek dat geloof tevergeefs. Tevoko sloeg een aantal goede punten bij elkander, en won de set met 25 - 15.

Ook de derde set werd een prooi voor de eilandbewoners. Een der (zo niet de) makkelijkste set die door de heren van Tevoko in het huidig seizoen is gespeeld. De teller stond voor de lange mannen al binnen no time op 25. Bij de tegenstrevers stopte diezelfde teller al bij 15.

In de vierde set was het moment daar, het debuut van tropische verassing Willy Raphaela, ondanks dat het talent van de Antiliaan afdruipt, had hij nog wel even aanpassingstijd nodig. Deze zal hij zeker krijgen van aanvoerder Ben, die overigens zelf plaats maakte voor de debutant. De overgang van het ene naar het andere eiland moet wellicht nog even indalen. Strijdend ging de thuisspelende ploeg ten onder. 20 - 25.

Een vijfde set bleek noodzakelijk, Ben riep nog één keer de troepen bij elkaar, bracht zichzelf terug in het veld ten koste van de licht geblesseerd geraakte Jari. De vijfde set had zeker niet het beste van het spel, echter maakte de spanning een hoop goed. Ook deze set ging gelijk op, de belagers kwamen 4-7 voor. De kantwissel vond echter plaats bij een 8-7 voorsprong voor de thuisploeg. Dit bleek het kantelpunt in de derde set. Uiteindelijk sleept het vlaggenschip van het Texelse Herenvolleybal de vijfde set eruit met 15-10.

Door de overwinning pakt Heren 1 drie ontzettend belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Het geeft hiermee de rode lantaarn over. Tevoko stijgt naar plek 9. De hekken worden nu gesloten door NIVO uit Hoorn. Zaterdag staat de volgende kraker op de agenda. VCJ Uit, Altijd Lastig. Het verschil op de ranglijst: 2 punten. Inzet: Plek 8, en heel veel eer.

Tevoko heren sluit 2018 af met winst.

De heren van Tevoko hebben het volleybaljaar 2018 afgesloten met een moeizame 3-2 zege op VVM’63 uit Monnickendam.
Helaas schieten de Texelaars weinig op met deze overwinning; vooralsnog blijft het team rode lantaarndrager. Wel is er weer aansluiting met de ploegen direct boven Tevoko, zodat de situatie nog niet helemaal hopeloos is.

Na de slechte resultaten en het matige spel van de laatste wedstrijden waren de eilandbewoners er gebrand op om eindelijk weer eens een behoorlijke partij volleybal op de mat te leggen.
Tegen het eveneens in de onderste regionen bivakkerend VVM’63 begon de thuisploeg daarom ook fel en scherp. Tevoko pakte een snelle voorsprong, maar begon halverwege mee te rommelen met de slordig spelende gasten. Hierdoor werd het toch nog spannend; met moeite trokken de groen-zwarten met 26-24 de set over de streep.
In de tweede set hield de thuisploeg wel de druk op de ketel. De moeilijke service van Tevoko was de Monnickendammers duidelijk te veel, waardoor de gasten geen moment in hun spel kwamen. De Texelaars zelf konden zich aanvallend heerlijk uitleven. Het verschil in cijfers sprak boekdelen: 25-14.
Hierna trad de bijna spreekwoordelijk klad in het Texelse spel. VVM’63 kwam beter in de wedstrijd, serveerde ook beduidend lastiger als in de voorgaande sets. Desondanks kreeg de thuisploeg kansen om de derde set binnen te halen. Aanvallende fouten deden de ploeg echter de das om: 24-26.
In de vierde set ging het Texelse spel verder bergafwaarts en leek de neergaande spiraal van de laatste weken doorgezet te worden. Met 12-25 kwamen beschamende cijfers op het scorebord.
De thuisploeg herpakte zich echter toch weer in de spannende en beslissende vijfde set. Beide ploegen deden in deze doorgang weinig voor elkaar onder. Met 8-7 in het voordeel voor Tevoko ging de veldwissel in.
VVM’63 bleef echter bij en had op 13-14 een matchpoint. Een foute service zorgde voor opluchting bij Tevoko dat daarna uiteindelijk de meeste gelukkige was: 17-15.

Stand onderin is nu: 9. Wham Wham 10-16, 10. VVM’63 10-15, 11. De Boemel2 11-15, 12. Tevoko 10-11.
De eerstvolgende wedstrijd voor Tevoko is op 10 januari tegen de Boemel H1.