HEREN1 - 01-04-2018
ZWAARBEVOCHTEN ZEGE TEVOKO HEREN

Op de bochtige en hobbelige weg naar promotie hebben de heren van Tevoko afgelopen zaterdag weer een belangrijke obstakel genomen. In Alkmaar werd tegen het altijd lastige Alvoco een moeizame, maar verdiende 1-3 zege in de achterzak gestoken.

 Vanwege meerdere afwezigen (het was tenslotte het Paasweekend) traden de eilandbewoners zaterdagmiddag voor de zoveelste keer in een andere formatie aan. Dit keer was good old Walter Oskam bereid gevonden om de Texelse formatie te completeren.
Dit vergde wel voor enige aanpassingen in de opstelling, als gevolg waarvan Tevoko zeer aarzelend uit de startbokken schoot. Binnen no-time en nog vanuit de eerste Alkmaarse servicebeurt keken de groen-zwarten tegen een 8-1 achterstand aan. Hierdoor wakker geschud begon een inhaalrace die uiteindelijk resulteerde in een moeizame setwinst: 23-25.
De tweede set was qua scoreverloop iets evenwichtiger. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, ook in het maken van diverse onnodige fouten. Halverwege nam Alvoco een kleine voorsprong, maar mede door de succesvolle aanval van Tevoko met Patrick Hollenberg en Erik le Roux veelvuldig scorend op het midden en de buitenaanval, leken de Texelaars de set alsnog over de streep te trekken. Een arbitrale dwaling op 25-26(!) bracht Tevoko dusdanig van slag dat men even meer met de scheidsrechter als de bal bezig was. De Alkmaarders maakten hier gretig gebruik van en snoepten alsnog de kaas van het Texelse brood; 28-26.
Een identiek wedstrijdverloop deed zich voor in de derde set. Beide teams wisselden knappe aanvallen af met knullige fouten en in dusdanig gelijke mate dat ook de score in evenwicht bleef.
Diverse setpoints werden aan beide kanten niet benut. Uiteindelijk bleek de vechtlust aan Texelse kant net iets groter en werd de setwinst met zweet, tranen en gejuich begroet; 27-29.
Dit betekende ook meteen het einde van het felle Alkmaars verzet. Na de veldwissel pakte Tevoko direct een behoorlijke voorsprong en dit zorgde ook voor de nodige rust in het Texelse spel. Via 5-10 en 13-18 werd de belangrijke vierde set soeverein binnengehaald: 17-25.

 Met deze belangrijke vier punten staan de Texelaars weer op de 2e plaats met 1 punt meer als   naaste belagers de Boemel en Relay. Deze 2e plaats mag volgende week op Texel verdedigd worden tegen The Serve uit ’t Zand.

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier