HEREN1 - 11-02-2018
VOLLE WINST VOOR TEVOKO HEREN

De heren van Tevoko blijven ook na zaterdag meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen en een eventuele promotie. In Ons Genoegen werd het Helderse MBSOV in een eenzijdige wedstrijd met 4-0 simpel opzij gezet: 25-13, 25-11, 25-15 en 25-14.

De Texelaars, met spelverdeler Jitze Beintema en middenaanvaller Ron Broersma in de gelederen, speelden een gedegen en geconcentreerde wedstrijd. Reeds in de eerste set was het niveauverschil tussen beide teams duidelijk. Hoewel MBSOV aanvankelijk even aanklampte was de servicedruk van Tevoko eenvoudig te groot. Aanvallend was de thuisploeg eveneens duidelijk de sterkere, zodat er snel afstand werd genomen van de Helderse opponent.

Ook in de 2e en 3e set was er geen sprake van spanning. MBSOV, dat op direkte degradatie afstevent, bleef moeite hebben met de Texelse service en kon hierdoor aanvallend weinig uitrichten.

Alleen in de 3e set was er een moment van verslapping bij Tevoko, waardoor de gasten vijf punten op rij konden scoren. De spanning kwam hierdoor echter niet terug in de wedstrijd.

In de laatste set, belangrijk voor een eventueel bonuspunt, bleef de thuisploeg druk op de Helderse ketel houden. Patrick Hollenberg, toch al goed voor de nodige killblocks, zette met een snoeiharde middenaanval uiteindelijk een punt achter de wedstrijd, waardoor Tevoko alle vijf punten in huis hield.

De Texelse volleyballers vinden zich nu terug op de 2e plaats van de ranglijst, een plek die recht geeft op rechtstreeks promotie. In de loop van de maand maart zal blijken of Tevoko zich op deze plek kan handhaven. Voorlopig is er even tijd om van te genieten; de eerstvolgende wedstrijd voor de groen-zwarten is pas op 10 maart.

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier