DAMES1 - 18-03-2018
VOLLE WINST VOOR DAMES TEVOKO

Na een 2e winterstop van 5 weken zijn de dames van Tevoko uitstekend gestart. Tegen concurrent MOVE 2 uit Edam/Volendam werd geconcentreerd gespeeld en eenvoudig gewonnen met 4-0.

Het was vrij snel duidelijk dat MOVE niet in optimale vorm verkeerde, Tevoko maakte hier meteen gebruik van door een grote voorsprong te nemen. Doordat de pass goed aan kwam bij spelverdeelster Connie Joling kon er gevarieerd aangevallen worden. Met mooie aanvallen van Monique Leijstra en Liedeke IJdens op met midden werden diverse punten gepakt en de eerste set ging met 25-19 naar Tevoko.

De tweede set ging eenvoudig naar Tevoko, de dames speelden geconcentreerd en lieten geen steken vallen. Met 25-14 was ook deze set in handen van Tevoko.

Ondanks waarschuwingen over de beruchte derde set ging Tevoko toch te makkelijk aan de derde set beginnen. MOVE rook kansen en pakte vele punten door het midden waar de Texelse selectie geen vat op had. Hierdoor keek Tevoko voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Maar toch lieten de Texelse dames zich niet uit het veld slaan en met lastige services van Nienke Witte en Britte Stuut kwamen de dames weer op gelijke hoogte. Vervolgens ging het weer draaien en met goed spel van Ivet Former ging de set naar Tevoko met 25-21.

Ook in de vierde set werd er goed gepasst door Joannie van Elk en hierdoor kon er snel aangevallen worden. De Texelse aanvallers konden op alle posities naar hartenlust aanvallen en de punten werden dan ook gemakkelijk gemaakt. Met enthousiasme en inzet werd ook de vierde set binnengehaald 25-18.

Door deze 4-0 overwinning staat Tevoko op een 2e plaats met 1 wedstrijd minder en 2 punten minder dan MBSOV. Het blijft spannend in de kop van de 1e klasse, er zijn meerdere teams die strijden voor het kampioenschap.

  1. MBSOV                18-63

  2. Tevoko                 17-61

  3. Simokos 2            17-59

  4. Ardea                   18-57

  5. De Boemel           17-54

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier