DAMES1 - 28-01-2018
TEVOKO DAMES HOUDEN SCHADE BEPERKT

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van de vier belangrijke wedstrijden die Tevoko dames aankomende weken zal spelen. De Texelaars moesten afreizen naar Bovenkarspel om daar te spelen tegen de nummer 2 Simokos 2. Een 2-0 achterstand werd omgebogen tot 2-2 om vervolgens in de 5e set toch aan het kortste eind te trekken.

De Texelse dames moesten meteen vanaf het begin harder werken voor de punten dan in de voorgaande wedstrijden omdat Simokos sneller en lastiger speelde. Toch ging de strijd lang gelijk op, mooie aanvallen en knappe verdedigingen van beide kanten leverde mooi volleybal op voor het publiek. Tevoko verloor nipt met 25-23 de eerste set.

In de tweede set deed Simokos er een schepje bovenop door moeilijk te serveren, hier had Tevoko veel problemen mee en Simokos liep uit tot 18-7. Ondanks de achterstand lieten de Texelse dames het er niet bij zitten en punt voor punt werd binnen gehaald. Maar het was niet voldoende en ook deze set ging verloren met 25-16.

De beruchte derde set zou nu in het voordeel van Tevoko uit kunnen pakken, want na een 2-0 voorsprong zakt de concentratie wat weg en daar kan de partij die achterstaat gebruik van maken. En het klopte, Tevoko zette alles op alles, en pakte met snelle aanvallen door het midden en buiten diverse punten. Daarnaast had Tevoko een uitstekende services waardoor Simokos het nivo niet haalde van de vorige twee sets. De derde set werd met 17-25 eenvoudig door Tevoko gewonnen.

De Texelse dames moesten nu de goede vorm doorzetten en deden dat ook door een voorsprong in de vierde set te nemen. Maar Simokos bleef goed spelen en kwam weer op gelijke hoogte, tot het eind pakten de dames om de beurt hun punten. Door de spanning werden er aan beide kanten rare fouten gemaakt, Tevoko was net iets slimmer en pakte de vierde set met 24-26.

De vijfde set begon goed voor Tevoko, na een voorsprong van 5-10 kwam de klad er in bij Tevoko. Fouten, slordig spel en het wegebben van de motivatie zorgde ervoor dat de set verloren ging met 15-11.

De schade op concurrent Simokos is beperkt gebleven, de voorsprong is van 7 punten naar 6 punten gegaan. Andere concurrenten, MBSOV en De Boemel kunnen daar en tegen dichterbij komen. Aanstaande maandag wacht de tweede belangrijke wedstrijd voor Tevoko. Maandag moeten de Texelse dames naar Den Helder om daar te spelen tegen concurrent MBSOV. 

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier