DAMES1 - 11-02-2018
TELEURSTELLENDE NEDERLAAG VOOR TEVOKO DAMES

De vierde achtereenvolgende lastige wedstrijd was afgelopen zaterdag tegen nummer 4 Ardea uit Heerhugowaard. En het bleek inderdaad een lastige wedstrijd te worden, Tevoko speelde mat en met veel fouten ging de overwinning naar Ardea met 1-3.

De selectie werd wegens het ontbreken van Nienke Witte en Liedeke IJdens aangevuld met Jet Eelman en Hannah Ipenburg uit dames 2 en Matty Former uit de Meisjes B. Tevoko begon hierdoor in een gewijzigde opstelling. De onwennigheid zorgde ervoor dat Ardea de punten makkelijk kreeg. De strijd ging in het begin nog gelijk op maar aan het einde was het Tevoko wat te slordig speelde en hierdoor de set verloor met 20-25.

Ook in de tweede set was er weinig vechtlust bij de Texelse dames, de dames konden niet in hun eigen spel komen. Af en toe werd een prachtige ralley gespeeld maar daar dit mocht niet baten tegen een goed spelend Ardea. De tweede set ging met 16-25 naar Ardea.

Tevoko ging in de derde set weer van opstelling wijzigen en met Hannah Ipenburg op de buitenaanval kwam er iets meer felheid in de ploeg. Maar ook dit was weer niet genoeg om een voorsprong te nemen, Ardea bleef slim spelen en Tevoko had hier geen vat op. Aan het eind van de set werd het nog wat spannend doordat Tevoko 4 punten op rij scoorde maar de opleving was van korte duur en de set werd wederom verloren met 22-25.

De vierde set ging lang gelijk op, Ardea had wat wisselspelers ingezet en hier profiteerde Tevoko van door middels een goede blokkering diverse punten binnen te halen. Door de kleine voorsprong leek het of Tevoko meer zelfvertrouwen kreeg en hierdoor werd er beter verdedigd en aangevallen. De wil om niet met 0-4 ten onder te gaan deden de Texelse dames er alles aan om de vierde set binnen te halen. En met hangen en wurgen lukte dat, 25-21.

Stand:

  1. Tevoko                 16-56

  2. Simokos 2           15-52

  3. MBSOV                15-51

  4. Ardea                   16-51

  5. VVA                      15-46

  6. De Boemel         13-44

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier