HEREN1 - 08-04-2018
STRIJDBAAR TEVOKO NAAR VOLLE WINST.

De heren van Tevoko zijn zaterdagmiddag weer iets dichter bij promotie gekomen. Zelf brachten ze in Ons Genoegen de wedstrijd tegen The Serve tot een goed einde (4-0), terwijl de grote concurrent de Boemel eerder in de week een set en hiermee een punt verspeelde.
Met die laatste wetenschap in het achterhoofd begonnen de Texelaars enigszins gespannen aan de partij tegen het taaie team uit ’t Zand. Het spel was in de beginfase stroperig en The Serve pakte met name via hun sterke blokkering een voorsprong die tot halverwege de set stand hield. Na een time-out kwam de thuisploeg beter in het spel en werd de Texelse aanval, met Erik le Roux op de buitenaanvaller in een hoofdrol, steeds succesvoller.  Met 25-20 werd de eerste set een prooi voor de gretige thuisploeg.
De eilandbewoners hielden het goede niveau ook in de tweede omgang vast. De Texelse aanval wist het vijandelijke blok steeds beter te ontwijken. Met name Patrick Hollenberg in het midden en Gerben van de Dijk aan de buitenkant onderscheidden zich met enkele snoeiharde aanvallen. Het overwicht van de thuisploeg kwam ook tot uiting in de setcijfers: 25-17.
Het verzet van de ploeg uit ’t Zand was hiermee echter zeker nog niet gebroken. In de derde set moesten de eilandbewoners vol aan de bak. Opnieuw pakte the Serve een aanvankelijk voorsprong, mede omdat ook hun aanval steeds meer tot scoren kwam. De passing bij Tevoko was in deze fase niet altijd even nauwkeurig, waardoor spelverdeler Stuut zijn aanvallers niet optimaal kon bedienen.
Met veel strijdlust knokte de thuisploeg zich echter terug in de wedstrijd en sleepte de set alsnog met 25-21 binnen.
De afsluitende set kende een soortgelijk scenario. Tevoko wilde ook deze set absoluut winnen om concurrent de Boemel op verdere afstand te zetten op de ranglijst. Maar the Serve bleef een zeer lastig te nemen horde. In een spannende vierde set, met een bijzonder strijdbaar Tevoko, moest de thuisploeg opnieuw in de achtervolging na een aanvankelijke achterstand. Pas in de eindfase liepen de eilandbewoners weg naar een beslissende voorsprong. Het duurde nog even voordat het laatste punt begroet kon worden, maar een netfout van gasten zorgde voor de bevrijdende 25-22, waarna de spelers hun trouw publiek en de sponsor van de wedstrijdbal, Brasserie TX, konden bedanken.

De Texelse heren reizen nu aanstaande donderdag af naar Tuitjenhorn voor de topper tegen de Boemel met twee punten voorsprong. Bij Texels winst is de competitie beslist, bij verlies komt waarschijnlijk alles op de laatste speeldag aan.

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier