MEDEDELING - 01-10-2018
LEDENVERGADERING
Onderstaand het Bestuursverslag van Tevoko ter info voor de Ledenvergadering van a.s vrijdag 5 oktober.
Nogmaal tot vrijdag!

Bestuursverslag 2017-2018 Volleybalvereniging Tevoko

 

Algemeen

 

Seizoen 2017-2018.

Het seizoen 2017-2018 waren er 4 damesteams, 1 herenteam, 4 jeugdteams (2 meisjes B-teams en 2 meisjes C-teams) en 1 CMV team ingeschreven om deel te nemen aan de Nevobo-competitie.

De damesteams kwamen respectievelijk uit in de 1e Klasse (D1), 2e Klasse (D2 en) en de 3e Klasse (D3 en D4).

De vier (meisjes) jeugdteams begonnen het seizoen respectievelijk in de 1e Klasse en 2e Klasse B-jeugd en de 1e  en 3e Klasse C-jeugd.

De heren verdedigden de Texelse eer in de 2e Klasse.

Het CMV team tenslotte speelde onder de Nevobo-vlag maandelijkse toernooitjes op wisselende locaties.

 

– D1 heette met de terugkeer van Monique van der Broek en Liedeke Ijdens enkele oude bekenden welkom in het team. Samen met de reeds aanwezige routine en aangevuld met talenten Nienke Witte en Britte Stuut waren de verwachtingen hooggespannen. Vanaf de eerste speelronde maakten de dames het ook waar. De spanning in de poule liep hoog op (er waren op enig moment wel 7 kanshebbers op de titel), maar uiteindelijk liet Tevoko zien dat zij duidelijk het sterkste team had. Met een dik verdiend kampioenschap laten de Texelse vrouwen de Eerste Klasse weer achter zich en gaan het komend seizoen opnieuw in de Promotieklasse proberen. Helaas zonder Britte Stuut; zij is inmiddels aangesloten bij de Nederlandse Selectie onder 17 en maakt eveneens deel uit van het Nederlandse Talententeam en is hierdoor komend seizoen in de Eredivisie te bewonderen.

 

– Het basisteam van D2 was ten opzicht van vorige seizoen nagenoeg hetzelfde. Claire Smits was vanuit D4 doorgeschoven en complementeerde de selectie. Het seizoen verliep voor het team redelijk geruisloos. De dames draaiden netjes mee in de middenmoot en haalde af en toe een goed resultaat tegen hoger geplaatste teams. De stap naar de (sub)top van de ranglijst kon nog niet gemaakt worden; wellicht wordt dit de uitdaging voor het komend seizoen.

 

– Samen met D4 speelde D3 haar wedstrijden in de 3e Klasse A. De bezetting van D3 was heel divers te noemen; van jong naar oud. Desondanks heerste er een prima sfeer in het team. De strijd om de bovenste vier plaatsen kon het team niet aangaan, maar met een 5e plek werd het wel “the best of the rest”. Helaas zullen een drietal dames op het eind van het seizoen de vereniging vaarwel zeggen en zal Simone de Wit een stapje hoger bij D2 gaan spelen, zodat het team er komend seizoen er weer heel anders uit zal zien.

 

-D4 was het andere Tevoko-team wat in de 3e Klasse was ingeschreven. Een heel jeugdig team; vorig seizoen nog actief bij de B-jeugd! De switch naar de seniorencompetitie was dan ook behoorlijk wennen voor de meiden. Omdat er ook meteen werd overgestapt naar het spelen met twee spelverdelers was de eerste helft van de competitie voornamelijk gericht op gewenning en het onder de knie krijgen van het systeem. In de tweede helft van de competitie werd het spel per wedstrijd beter. En ondanks de laatste plaats was de sfeer in het team uiterst plezierig. Het is daarom ook jammer dat dit team komend seizoen niet meer bij Tevoko te zien zal zijn; van de 7 speelsters stoppen er 6 wegens studie aan de vaste wal.

 

  De mannen van H1 mochten het na de degradatie van het vorig seizoen een stapje lager proberen in de 2e Klasse A. Zonder een echte doelstelling begonnen de Texelse heren aan het seizoen. 2 Nederlagen in de eerste 2 wedstrijden brachten de hoofden ook nog niet meteen op hol. Maar daarna  herpakte het team zich en speelde zich achter het ongenaakbare VCJ'94 naar een 2e plaats, welke recht gaf op directe promotie omdat datzelfde VCJ'94 niet mocht promoveren. Hoogtepunt was het uitduel tegen de Boemel, waarbij de 2e plaats en promotie directe inzet was. Met een klinkende 0-4 zege lieten de heren van Tevoko zien de promotie echt te verdienen. Met de rentree van Marco Tuntelder en Jari van Maanen is de selectie ook weer wat gegroeid in de breedte. Dit zal zeker nodig zijn in de 1e Klasse.

 

– Afgelopen seizoen waren er twee B-teams actief. Sinds enkele jaren wordt er bij de jeugd een najaars- en een voorjaarscompetitie gespeelt, met tussentijdse promotie als mogelijkheid.

Het team B1 bestond uit de speelsters van C1 van vorig jaar. Hoewel er was verzocht om ingeschreven te worden in de Hoofdklasse werd dit niet door de Nevobo gehonoreerd en speelden ze in de 1e Klasse. Met Britte Stuut toen nog in de gelederen werd er meegestreden om de bovenste plaatsen maar bleken VV Jonas en Alvoco net te sterk.

Tevoko B2 streed een klasse lager in de 2e Klasse. Ook dit team was van C- naar B-jeugd gepromoveerd en presteerde bijzonder goed in hun klasse. Met 12 punten voorsprong (in 10 wedstrijden!) werden zij met overmacht kampioen en mochten dus in de tweede helft van de competitie  eveneens uitkomen in de 1e Klasse.

Na de winterstop speelden er dus twee B-teams in de 1e Klasse. De B1 speelde wederom mee in de strijd om het kampioenschap. De enige concurrent was nu nog Alvoco, omdat Jonas tussentijds was gepromoveerd. De meiden moesten het nu regelmatig doen zonder Britte Stuut, die steeds vaker met D1 mee moest spelen. Desondanks was de titelstrijd tot het einde tot heel spannend. Uiteindelijk trokken de Alkmaarders net aan het langste eind; met drie punten achterstand werd Tevoko uiteindelijk 2e.

Tevoko B2 kende na de promotie een zeer verdienstelijk debuut in de 1e Klasse. De eerste wedstrijd werd zelfs gewonnen. De twee wedstrijden tegen Tevoko B1 waren natuurlijk slagroom op de taart. Uiteindelijk eindigde B2 op een keurige 4e plaats in een poule van 6 teams.

 

Net als bij de B-jeugd begonnen er ook twee C-teams aan de competitie.

De beide C-teams startten echter meteen in dezelfde klasse; een gemengde 1e/2e klasse. Tevoko C1 streed tot het einde met Ardea om het kampioenschap, maar kwam net 1 puntje tekort en eindigde dus als 2e.

Tevoko C2, bestaande uit spelers die uit de CMV voortkwamen, had wat meer moeite in deze klasse. Naar gelang het seizoen vorderde zag je echter dat er steeds meer volleybal in de ploeg kwam.

Een 5e plaats (er zaten 6 ploegen in deze poule) was uiteindelijk een verdienstelijk resultaat.

Na de winterstop werd de indeling behoorlijk gewijzigd. Er waren nu wel genoeg teams om een afzonderlijk 1e en 2e Klasse te maken. Tevoko C1 werd ingeschreven in de !e Klasse en deed opnieuw mee voor het kampioenschap. Met grote verenigingen als Dinto, Compaen en Zaanstad in de poule beten de Texelse meiden uitstekend van zich af. Dinto C2 bleek op het eind net te sterk waardoor Tevoko opnieuw als 2e eindigde.

Tevoko C2 begon de tweede helft van het seizoen in de 2e Klasse. Dat er van vooruitgang bij de meiden sprake was bleek wel uit het feit dat er drie keer zoveel punten werden behaald als in de eerste helft. C2 eindigde als middenmoter op de 4e plaats.

 

– Tevoko startte de CMV competitie met 1 Tevoko team, op niveau 4.

De wedstrijden werden weer in toernooivorm gespeeld, waarbij de kinderen 3 of 4 wedstrijden per toernooi speelden. Door het samengaan van de districten Schagen en Alkmaar werden de meeste toernooien in de buurt van Alkmaar georganiseerd en helaas geen enkele keer op Texel.

Het Tevoko-team presteerde met name in de tweede helft van de competitie bijzonder goed en werd zelfs kampioen van hun klasse (en dus kampioen van de Kop van Noordholland).

Als gevolg hiervan mochten de meiden meedoen om het regionale kampioenschap op 28 april in Heerhugowaatrd. De Texelse meiden verkochten hun huid duur, wonnen ook nog een wedstrijd, maar eindigden niet bovenin. Ze gingen wel een ervaring rijker terug naar Texel.

Het team bestond uit 6 vaste spelers. Daarnaast had trainer Connie Joling  bij de CMV ook nog 5 meiden die alleen trainden.

-Bij Tevoko is ook ruimte voor enthousiastelingen die wel graag een keer per week willen volleyballen, maar geen competitieverplichtingen willen aangaan. Op maandagavond treedt wekelijks een recreantengroep aan getraind door Kees Slik. De grootte van deze groep fluctueert van 8 tot 14 personen. Een aantal trouwe Kobeko-spelers maakt deel uit van deze groep

Het experiment van de “Recreanten Plus” is afgelopen seizoen eveneens voortgezet.

Deze groep bestaat uit een aantal ex-volleyballers die toch nog wel graag op enig niveau willen trainen maar niet meer de verplichting willen aangaan om wekelijks competitie te spelen. De trainingen hiervoor werden verzorgd door Jitze Beintema. Hoewel de opkomst wederom sterk wisselend was, bleef de behoefte aan deze trainingsvorm bestaan. Daarom wordt ook in het nieuwe seizoen deze groep gehandhaafd.

 

 

 

Organisatie

Over afhandeling van lopende zaken hebben de bestuursleden naar behoefte overleg met elkaar, met

de commissies en met andere betrokken partijen.

– Ten opzichte van vorig jaar was er 1 wijziging geweest in de bezetting van het bestuur: Maartje Duin heeft het bestuur verlaten. Haar plaats is ingenomen door Leontine Verseput, die weer terug op het eiland kwam. Intern is de invjulling van de diverse taken wat gewijzigd; Leontine werd de nieuwe secretaris, Onnoline ging na het vertrek van Maartje de Ledenadministratie verzorgen.

- De wedstrijdleiding werd wederom verzorgd door Evelien van Wijk. Alle wedstrijdwijzigingen vallen onder haar verantwoordelijkheid. Zij heeft hierover ook de contacten met de Nevobo.

Overigens was dit haar laatste jaar, Inmiddels is het wedstrijdsecretariaat overgenomen door Jari van Maanen.

Maartje Duin zorgde voor de wedstrijdschema's en scheidsrechtersindeling van de thuiswedstrijden. Ook voor haar was dit haar laatste jaar. Jari van Maanen neemt deze taak eveneens op zich in het nieuwe seizoen.

- Het bestuur houdt, net als voorgaande jaren, toezicht op de Buitentoernooi Commissie. Zij geeft

de Commissie vrijheid tot handelen, ook grotendeels in financieel opzicht echter wel in overleg

met de penningmeester.

- Vorige punt geldt ook voor de eilandcompetitiecommissie en de technische commissie.

- De technische commissie bestaat uit de trainers en een bestuurslid. De taak van deze commissie

is het samenstellen van de teams, trainingsschema’s en het maken en uitvoeren van het technisch beleid..

– Binnen de  Sponsorcommissie zijn afgelopen seizoen Jan-Berend Stuut, Maartje Duin en Jan Jacob Keijser bijzonder druk en succesvol geweest met het binnenhalen van diverse balsponsors.

Maartje Duin is hier inmiddels mee gestopt. Zoals het er nu voor staat zal de Sponsorcommissie komend seizoen (tijdelijk?) inactief zijn.

Afgelopen seizoen heeft Tevoko deelgenomen aan de Jumbo-actie waarbij er bonnen voor de vereniging konden worden gespaard. Met deze actie is € 420,00 opgehaald. Met dit geld zijn nieuwe ballen, specifiek voor de Eilandcompetitie, aangeschaft. Deze ballen zijn inmiddels in gebruik.

- De volgende trainers waren bereid het nieuwe seizoen de diverse trainingen voor hun rekening te nemen:

Dames 1, meisjes B1, jeugd C, CMV jeugd– Connie Joling;

Heren 1, Recreanten Plus – Jitze Beintema; 

Dames 2 – Mieke van de Bent;

Dames 3, Dames 4, – Ben Kenter;

Meisjes B2 – Leontien Verseput

Recreanten – Kees Slik.

- Aanspreekpunten voor de jeugd waren dit seizoen: Meisjes B1, Meisjes C, CMV-jeugd - Connie Joling, Meisjes B2 – Leontine. Jan Jacob Keyser heeft als bestuurslid Jeugdzaken onder zijn beheer.

- De vereniging telt op dit moment 74 competitie spelende leden, inclusief CMV.

Tevens zijn er 27 recreanten en 7 steunende leden.

 

 

Activiteiten en investering

– Op 6 januari 2018 begonnen we het jaar met het inmiddels traditionele Oliebonnentoernooi. Helaas was de opkomst wederom matig, net als vorig jaar. Vooralsnog zijn er geen plannen om met deze traditie te breken.  Mede dankzij de inzet van D3 was het een bijzonder gezellige middag en avond.

- Ook dit seizoen vond steevast op de dinsdagavond het spektakel van de Eilandcompetitie plaats.

Nog steeds is de trend dat het aantal deelnemende teams heel langzaam blijft dalen. Het bestuur blijft kijken, samen met de organisatie van de Eilandcompetitie, naar mogelijkheden om de Eilandcompetitie (nog) aantrekkelijker te maken, 

Desondanks is de organisatie van de EC er wederom in geslaagd een volleybalcompetitie te creëren die in een ontspannen sfeer plezier doet aan de deelnemers. Misschien vaak onderbelicht, maar de Eilandcompetitie blijft een geweldig visitekaartje van de vereniging Tevoko.

Brasserie TX heeft ook het afgelopen seizoen weer zijn naam als hoofdsponsor verbonden aan de Eilandcompetitie. Hoewel het voor zich spreekt dat Tevoko hem hiervoor zeer erkentelijk is willen wij toch benadrukken dat wij bijzonder content zijn met deze trouwe sponsor, die de Eilandcompetitie inmiddels als vier jaar sponsort en ook het komend seizoen deze sponsoring voortzet, waardoor de continuïteit van de Eilandcompetitie mede gewaarborgd is.

- Het buitentoernooi is dit jaar gespeeld op 2 en 3 juni. Waren de afgelopen edities zonovergoten, het Buitentoernooi van 2018 begon onder een nat gesternte. De organisatie besloot om de eerste wedstrijden pas om 12 uur te laten beginnen in plaats van 10 uur. Tot grote opluchting van deelnemers en organisatie werd het om 12.05 uur droog en werd het alsnog een bijzonder geslaagd Buitentoernooi. Enigszins vreemd was het wel zonder de aanwezigheid van coryfee Andre van der Vliet, maar zijn opvolgers dienden zich al aan. Zoals uit het financieel jaarverslag zal blijken zorgt het Buitentoernooi wederom voor een gezonde financiële buffer voor onze vereniging.

Het bestuur wil hierbij nog eens haar waardering uitspreken voor de organisatie en alle leden en vrijwilligers. Wij kunnen niet genoeg benadrukken wat het belang is van het Buitentoernooi voor onze vereniging. En niet alleen financieel.

– Met ingang van het seizoen 2017-2018 speelt de vereniging in nieuwe shirts, afgenomen bij Hummel. In samenwerking met Hummel is ook een Tevoko-kledinglijn ontworpen. Een button met een directe toegang tot de webwinkel is op de website van Tevoko geplaatst.

– Onder de vlag van Tevoko hebben Jan Berend Stuut, Jari van Maanen en Erik le Roux op zondag 19 augustus het Tevoko In-Dorp Toernooi georganiseerd. Een beachvolleybaltoernooi op de Groeneplaats, midden in den Burg dus. Hoewel kleinschaliger als het Buitentoernooi toch een bijzonder leuke reclame voor de volleybalvereniging Tevoko.

 

 

 

Financiële ontwikkeling

- Op financieel gebied is het afgelopen seizoen voor Tevoko wederom prima verlopen. Dankzij de inspanningen van de Sponsorcommissie zijn de sponsorinkomsten opnieuw substantieel gestegen. Het Buitentoernooi was, zoals hierboven reeds geschetst, eveneens financieel prima verlopen.

Verder was het op financieel gebied een rustig jaar, zonder grote uitgaven. De reservering van de nieuwe shirts had reeds in de voorgaande drie jaar plaatsgevonden en vormde dus geen “aanslag” op de financiële positie.

Mede hierdoor is deze dit jaar weer sterker geworden.

Voor de verdere exacte cijfers wordt hierbij naar het financieel verslag verwezen.

- Het bestuur stelt voor om de contributie, buiten de indexering, niet te verhogen.

- De contributie voor de eilandcompetitieteams is voor het komend seizoen € 205,- per team.

- Het afgelopen boekjaar liep van 1 juli 2017 tot en met 30 juni 2018.

Toekomstverwachting

Het aantal competitie spelende leden van Tevoko is dit jaar ten opzichte van vorig jaar opnieuw afgenomen. Dit is voor het grootste deel toe te schrijven aan het stoppen van het team van D4 van vorig seizoen. Van de 7 meiden gingen er in het nieuwe schooljaar 6 naar de vaste wal.

Het aantal recreanten is wederom toegenomen, hoewel niet zo spectaculair als vorig seizoen.

Het bestuur is erg blij met het feit dat er van de groep mensen die in januari de opstapcursus voor nieuwe trainers heeft bezocht al een aantal zijn geweest die ook daadwerkelijk een trainers hebben verzorgd. Met name Loran Kleine Schaars heeft zich als part-time trainer aangemeld en neemt nu samen met Leontine Verseput de training van de B-jeugd voor zijn rekening.

Een aantal andere deelnemers verzorgen in het nieuwe seizoen samen de trainingen voor H1 en de Recreanten Plus.

Na de sloop van de Koninghal heeft er een verdeling plaatsgevonden van de diverse trainingsgroepen over verschillende sportaccommodaties. Met name Connie Joling heeft zich over deze puzzel gebogen. Uiteraard betrof dit ook andere sportverenigingen. Komend seizoen wordt er naast Ons Genoegen in de Beatrixzaal en in de Bijenkorf getraind. Gelukkig is Connie er in geslaagd om alle jeugdtrainingen in Den Burg te houden.

Het komend boekjaar zal er geld worden geïnvesteerd in een nieuwe website. De oude website, hoewel prachtig van vormgeving, voldeed op meerdere gebieden niet aan de wensen van de gebruikers.

Het bestuur hoopt dat de website in de loop van de maand oktober operationeel zal zijn.

Tevens is er deze zomer geïnvesteerd in ballen en ballentassen.

Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat volgend jaar de Eilandcompetitie 50 jaar zal bestaan.

Het bestuur zal, opnieuw samen met de organisatie van de Eilandcompetitie, kijken naar een passende viering van dit heugelijke feit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namens het bestuur van Tevoko;

 

Ben Kenter – Voorzitter

Marco Tuntelder – Penningmeester

Onnoline Zegeren – Ledenadministratie

Leontine Verseput – Secretaris

Jan Jacob Keijser –  Jeugdzaken

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier