HEREN1 - 21-01-2018
HEREN TEVOKO TREKKEN AAN KORTSTE EIND.

De heren van Tevoko zijn zaterdag in de topper tegen VCJ94 aan de verkeerde kant van de score gebleven. In Ons Genoegen moesten de Texelaars genoegen nemen met het winnen van alleen de tweede set: 1-3.

Het uiteindelijke resultaat had echter ook anders kunnen uitpakken. Met name in de eerste en vierde set had de thuisploeg lang uitzicht om deze sets eveneens naar zich toe te trekken.

Na de eerste opslag bleek al dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 10-10 namen de Julianadorpers een kleine voorsprong, maar Tevoko kwam op het eind van de set sterk terug. Een paar slordigheden deden de eilandbewoners echter net de das om: 23-25.

In de tweede set kwamen de Texelaars goed op stoom. Met een sterke en afwisselende service werden de passers van VCJ94 stevig onderdruk gezet, waardoor de Julianadorper aanval ontregeld werd. De aanvallers van Tevoko, gevoed door spelverdeler Beintema, konden zich hierdoor zelf heerlijk uitleven. Met 25-15 kwamen duidelijke cijfers op het scorebord.

De veldwissel bracht echter nieuwe inspiratie bij de gasten. De servicedruk van de thuisploeg nam wat af en ook de veldverdediging van Tevoko liet het regelmatig afweten in de derde omgang. De Texelaars liepen al snel een achterstand op (8-13) en konden deze niet meer ongedaan maken; 20-25.

De vierde set kenmerkte zich door veel spanning. Geen van beide teams kon een beslissend gat slaan in het begin van de set. In het tweede gedeelte leek VCJ94 de set alsnog naar zich toe te trekken (18-21), maar de groen-zwarten knokten zich op karakter terug in de wedstrijd. Op 23-23 leek de thuisploeg alsnog een vijfde set uit het vuur te slepen, maar een paar knullige misverstanden deden het team alsnog de das om; 24-26.

 Na deze nederlaag en de  moeizame overwinning van vorige week (2-3 op Relay) is het kampioenschap geen reële optie meer. Wel is de 2e plek nog in het zicht; deze geeft recht op directe promotie.  

 

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier