HEREN1 - 13-04-2018
HEREN TEVOKO PROMOVEREN NA 0-4 ZEGE OP DE BOEMEL.

De heren van Tevoko keren na 1 jaar afwezigheid weer terug in de 1e Klasse. In de allesbeslissende wedstrijd tegen directe concurrent de Boemel stelden de Texelaars de promotie veilig en kwamen zelfs met de volle buit terug uit Tuitjenhorn; 0-4.

 In de wetenschap dat deze wedstrijd het seizoen kon maken of breken begonnen de eilandbewoners gespannen aan het duel. De Boemel leek in iets betere doen en pakte een snelle voorsprong welke de ploeg tot aan de 20 punten kon vasthouden. Tevoko kwam op gelijke hoogte en beide teams kregen diverse setpoints in de spannende eindfase. Uiteindelijk was Tevoko net iets gelukkiger; een half mislukte smash van Ben Kenter bracht het Texelse team uiteindelijk de 26-28 zege in de belangrijke eerste set.
Het spelbeeld wijzigde zich daarna niet veel. De thuisploeg had erg veel moeite met de Texelse service, maar ook Tevoko speelde zeker niet foutloos. Net als vorige week zaterdag was de veldverdediging van de groen-zwarte formatie echter prima op orde. De sterk spelende Texelse middenaanvallers, Erik le Roux en Patrick Hollenberg, maakten verder aanvallend het verschil; 22-25.
De derde set was een kopie van de eerste set. De thuisploeg pakte een snelle voorsprong, die ze tot halverwege de set vast konden houden. Ook nu raakten de eilandbewoners hier niet van in de war. Jitze Beintema, voor deze wedstrijd weer opgeroepen als spelverdeler, wist zijn aanvallers weer prima te bedienen en met opnieuw een klein verschil sleepte Tevoko de set binnen: 23-25.
Hiermee was de meeste spanning uit de wedstrijd weg. De Boemel leek aangeslagen en Tevoko pakte een grote voorsprong in de vierde set; 13-18. Opnieuw, zoals eigenlijk de hele wedstrijd, was de middenaanval van Tevoko hierbij ongrijpbaar voor de verdediging van de Boemel. Met veel enthousiasme liet de thuisploeg zien echter uit taai hout gesneden te zijn en kwam weer terug tot 24-24. Twee misverstanden aan Tuitjenhornder kant deed de ploeg echter alsnog de das om: 24-26.

 Tevoko is met deze 0-4 zege niet meer te achterhalen door de concurrenten en kan van het op 21 april nog te spelen laatste thuisduel een feestwedstrijd maken.
Enige consternatie en hilariteit was er na afloop nog wel toen bleek dat (de overige prima leidende) scheidsrechter de uitslag verkeerd om had ingevoerd in het digitale systeem van de Nevobo.
Het mocht de Texelse pret niet drukken.

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier