HEREN1 - 25-03-2018
GEEN EUFORIE NA WINST TEVOKO HEREN.

Ondanks de 1-3 winstpartij zaterdagmiddag tegen Ardea hadden de heren van Tevoko na afloop een katterig gevoel. Het verlies van die ene set in de nieuwe sporthal de Draai in Heerhugowaard zorgde ervoor dat concurrent de Boemel een punt kon uitlopen op de Texelaars. In dit stadium van de competitie kan elk setverlies een directe promotie kosten.

De eilandbewoners begonnen sloom aan de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Ardea. Veel onnodige fouten zorgden ervoor dat de thuisploeg wegliep naar een voorsprong van 11-5. Pas op deze stand begonnen de groen-zwarten naar vermogen te volleyballen. Via een sterke opslagbeurt van Jan Berend Stuut werd de achterstand ingelopen en met gedegen spel werd de set uiteindelijk toch vrij eenvoudig met 14-25 binnengehaald.
In de tweede set leek Tevoko aanvankelijk snel zaken te willen doen. Bij een 8-13 voorsprong was er nog niets in de hand, maar naarmate de set vorderde begonnen de Texelaars steeds meer tegen zichzelf te spelen. Onnozele fouten zorgden ervoor dat Ardea zicht bleef houden op een stuntje. Pas op het eind van de set kon er weer een beslissend gat worden geslagen; 20-25.
Wat zich in de tweede set al aankondigde zette zich voort in de altijd lastige derde set. Tevoko kwam niet meer in het eigen spel,  en veel passfouten en misdlukte aanvallen kenmerkten het spel. Ardea vocht zich met veel inzet naast Tevoko. Op het eind van de set leken enkele blokkerende acties van Marco Tuntelder toch nog de setwinst op te leveren, maar een 21-23 voorsprong kon niet over de streep worden getrokken. Uiteindelijk moesten de Texelaars de set met 26-24 aan de thuisploeg laten.
Om niet helemaal kansloos te worden in de promotiestrijd moest nu de vierde set worden gewonnen. Het spel van Tevoko bleef stroperig, desondanks liep de ploeg wel uit naar een 13-18 voorsprong. Ardea bleef met veel enthousiasme vechten voor elk punt en leek opnieuw weer terug in de wedstrijd te komen, totdat Patrick Hollenberg met enkele machtige klappen op de linksvoorpositie de wedstrijd in Texels voordeel besliste: 21-25.

 Omdat concurrent de Boemel geen punten liet liggen heeft Tevoko nu 2 punten achterstand op dit team. Beide ploegen treffen elkaar op 12 april in Tuitjenhorn voor wellicht de apotheose van het seizoen. Maar dan mogen de Texelaars onderweg geen verdere schade oplopen.

 

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier