HEREN1 - 28-10-2018
EERSTE WINST VOOR HEREN TEVOKO

Dat de volleyballers van Tevoko na de promotie vorig seizoen naar de Eerste Klasse het zwaar zouden krijgen was geen verrassing. Desondanks hadden de Texelaars zichzelf iets meer toegedicht als de schamele 2 punten na 4 wedstrijden, opgedaan na eveneens 4 opeenvolgende nederlagen.
Toch was er geen paniek te bespeuren in de Texelse gelederen. In geen enkele wedstrijd, ook die tegen een paar sterke tegenstanders, was het team weggespeeld. En in elk van de vier wedstrijden hadden de groen-zwarten kansen gehad op meer. Het enige wat de ploeg te verwijten viel was het feit dat deze kansen niet werden benut.

 In de vijfde wedstrijd gebeurde dit uiteindelijk wel. Tegen het team van de Boemel uit Tuitjenhorn werd in Ons Genoegen de eerste overwinning van het seizoen behaald: 3-1.
Tevoko, dat de vorige wedstrijd middenman Patrick Hollenberg nog node moest missen, trad bijna compleet aan tegen een gehandicapt de Boemel. De gasten, die wel een aantal basisspelers misten, namen desondanks een vroege voorsprong. Bij 8-13 moest aanvoerder Kenter al vluchten in een time-out, Hierna kwam er echter wel iets meer vuur in het Texelse spel. Met name verdedigend werd er beter geanticipeerd op de tactische ballen van de Tuitjenhornder opponent. Het aanvallend surplus van de thuisploeg bracht uiteindelijk de nipte setwinst: 26-24.
De tweede set kende een vergelijkbaar scenario. Opnieuw nam de Boemel een vroege voorsprong, die halverwege de set echter verdween als sneeuw voor de zon. Met name als gevolg van een sterke servicedruk van de thuisploeg kon de gevaarlijkste aanvaller van de Boemel maar mondjesmaat gevonden worden. Bovendien stelde Tevoko hier een sterke blokkering tegenover. Patrick Hollenberg had weer enkele dodelijke killblocks in huis en bezorgde mede hierdoor zijn team de tweede setwinst: 25-21.
In de derde set verloren de Texelaars echter de grip op de wedstrijd, veroorzaakt door slordig spel en concentratieverlies. Voor de derde keer nam de Boemel een vroege voorsprong en wederom kwam Tevoko langszij. De eilandbewoners waren deze set echter te slordig om de set opnieuw naar zich toe te trekken. Met 23-25 bracht de Boemel de spanning terug.
De ommekeer leek zich door te trekken in de vierde set. De thuisploeg was nog steeds niet bij de les en bij 7-12 leek zich een klein Texels volleybaldrama te voltrekken. Het winnen van een lange ralley, met daarin een wonderschone “pancake” van Gerben van de Dijk, zorgde echter voor Texels herstel.
Na een sterke servicebeurt van Marco Tuntelder kwamen de Texelaars wederom langszij en lieten zich nu niet meer het kaas van het brood afsnoepen. Met 25-18 werd de set- en wedstrijdwinst zeker gesteld.

 Tevoko heeft nu een paar weken vrij en mag zich op 17 november melden in Enkhuizen om tegen de koploper Madjoe aan te treden.

MEDEDELINGEN
Er zijn geen mededelingen.
VOLG ONS


WEBSHOP LEDEN
BALSPONSOR
Klik op de bal voor meer informatie

Uw naam hier